Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Mantar Çorbası

Terbiyeli Mantar Çorbası
0
24

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

Terbiyeli Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

• 500 gr mantar (organik tabiattan toplanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım kapya biber
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta

Terbiyeli Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel kuru soğan ince doğranır.
  2. Mantarlar küçük küçük doğranır. (ben köyde yaşadığım için bahçeden topladığım mantarları kullandım bu yüzden bi taşım (5 dk) haşladım ,sizde hangi mantar varsa onu kullanabilirsiniz).
  3. Yağda hafif kızaran soğanlarla birlikte mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur.
  4. Üzerine sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  5. Ayrı bir kapta yumurta çırpılır. Süt ve un eklenir yeterlice karıştırılır.
  6. Çorbanın suyundan biraz alınır ve ılınması sağlanır.
  7. Terbiyemizi yavaşça çorbamıza karıştırırız.Bi on on beş dk kadar daha kaynatılır.
  8. Mantarlar yumuşadı ise çorbamız hazırdır.
  9. Üzerine tavada 2 yemek kaşığı yağda kızarttımız nane, kekik ve karabiber kırmızı biberi ekleriz. Çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Doğal mantarla daha lezzetli olduğu için ben zehirsiz olanlarından yapıyorum. Her ihtimale karşı zehiri gitsin diyede hemde doğal mantarlar biraz geç pişer çabuk pişmesi için bi taşım haşlıyorum. Sizlerde kültür mantarı ile yapabilirsiniz birebir lezzette olmaz fakat ben daha önce kültür mantarı ile denedim oda hoş oldu. Ayrıyeten mantar fazla olduğu vakit toplayıp bi taşım haşlayıp buzluğum atıyorum lazım olduğu vakit çıkarıp kullanıyorum. Sizlerede tavsiye ederi. Herkese kolay gelsin. ????.

Terbiyeli Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt