Terbiyeli Paça Çorbam (Şifa Niyetine) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dana paça (6 parçaya böldürdüm ben)
- 300 gram dana eti haşlamalık (Haşlanıp tel tel ayrılacak)
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- Yarım limonun suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
- 1 çay kaşığı kuru nane
Terbiyeli Paça Çorbam (Şifa Niyetine) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırığa ve çıkığa her türlü derde deva olan paça çorbama buyurun.
- Öncelikle 6 parçaya bölünmüş dana paçamızı soğuk suda biraz beklettikten sonra güzelce yıkıyoruz.
- Ardından paçalarımızı düdüklüde üzeri geçecek kadar suyla birlikte yaklaşık 2 saat kaynatıyoruz.
- Pişen paçalarımızı düdüklünün içinden alıp suyumuzu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarıyoruz.
- Dana etimizi de 6 parçaya bölüp biraz suyla ayrıca 30 dakika düdüklüde haşlıyoruz ve yumuşayan etlerimizi çatal çatal yardımıyla tel tel ayırıyoruz(bunu isterseniz daha öncedende yapabilirsiniz zaman açısından tasarruf etmek için)
- Diğer yandan çorbamızın terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyumuzu karıştırıyoruz ve azar azar paçamızın suyundan karıştırıyoruz.
- Tenceremizde olan paça suyumuza tuzumuzu ve terbiyemizi ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz ( biraz blenderden geçirip karıştırmaya devam ediyoruz)
- Dana etimizi de ilave ediyoruz ve biraz daha orta ateşte karıştırarak kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Hazır olan çorbamızın üzerine kızdırılmış kırmızı biberli naneli tereyağımızı gezdirip servis yapabiliriz. Afiyetler olsun.