Terbiyeli Pirinç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Nane
- 5 su bardağı su yada et suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- Yarım limon suyu
Terbiyeli Pirinç Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanı küçük küpler halinde ince ince doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağı alarak soğanları yavaşça kavuralım.
- Unu ek ederek kokusu çıkana kadar hafif kavuralım.
- Domates ve biber salçasını ekleyip kavurarak soğuk suyu yavaş yavaş ek ederek çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
- Tuzu baharatları ve pirinçleri ek ederek pirinçler pişene kadar kaynatalım.
- Terbiyesi için tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Çorbadan bir kepçe alıp çırptığımız terbiye sosuna ekleyerek karıştıralım.
- Sosu çorbaya ek edip bir taşım daha kaynatalım.
- Üzerini nane ile süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.