Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Şehriye Çorbası

Terbiyeli Şehriye Çorbası
0
22

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
terbiyeli-sehriye-corbasi.jpg

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullanıyorum)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Yarım kase arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve tencereye aldığımız sıvı yağ ve tereyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Havuçları rendeleyelim ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.
  3. Kemik suyu ile birlikte sularımızı ilave edelim.
  4. Kaynamaya başlayınca şehriyesini salalım. Şehriyeler pişene kadar kaynatalım. (eğer çorbayı hemen tüketmeyecekseniz şehriyeyi de kavurabilirsiniz. ).
  5. Çorbanın terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce karıştıralım, pürüzsüz bir kıvam almalı. Ben genelde süzgeçten geçiriyorum.
  6. Terbiyesini çorbaya ilave etmeden önce çorbadan bir – iki kepçe alarak terbiyemizi açalım ve ılıtalım.
  7. Şehriyelerimiz pişince terbiyemizi yavaş yavaş dökelim ve sürekli karıştırarak kaynatalım.
  8. Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim ve 2-3 dakika daha pişirelim ve kapatalım.
  9. 10 dk kadar dinlendirip servis edelim.
Püf noktaları:

1. Eğer çorbayı erken pişirecekseniz ilk önce yağla beraber şehriyeleri kavurun böylece çorba beklese de şehriyeleri hamur olmaz.

2. Terbiyesini ilave ettikten sonra kesilmemesi için mutlaka kaynayana kadar karıştırın. Ben bunu çok geç öğrendim ????.

3. Ben tüm malzemeleri 2 ye katlayarak çoğalttım sadece terbiyesine 2 değil de 1 yumurta sarısı koydum.

4. Dana paçayı kaynattıktan sonra soğutup köpük bardaklara koyarak buzluğa kaldırıyorum. Köpük bardağı kırarak çıkartmak çok kolay oluyor. Böylece kemik suyu her an buzlukta hazır oluyor, önceden çıkartıp bekletmeye gerek kalmıyor.

Afiyet olsun ????????.

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt