Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2-3 adet tavuk baget but
- Haşlamak için su
- Tuz (Tavuğa terbiyeyi ek ettikten sonra kaynatıyoruz ocağın altını kapattıktan sonra ekliyoruz)
- Terbiyesi için materyaller
- 1.5 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 yumurta sarısı
- Çeyrek su bardağı tavuk suyu
- Yağ (Tavuğu derisiyle haşladıysanız ağır olmaması için yağ kullanmayabilirsiniz )
- İstenilen baharat (Ben karabiber kullandım)
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tavuklar su ile haşlanır. Haşlanan tavuk bir tabağa didilir.
- Tavuğu haşladığımız tavuk suyundan 4 su bardağı ölçülerek öbür tencereye alınır (Eğer tavuk suyunuz 4 su bardağından az ise olağan su katılarak 4 su bardağına tamamlanabilir).
- Tavuk suyu ocağa alınır kaynayıncaya kadar terbiyesi hazırlanır.
- Terbiyesi için limon suyu ve yumurta sarısı uygunca çırpılır.
- Su eklenir karıştırılır, un eklenir pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
- Tavuk suyu kaynadıktan sonra didilen tavuk eklenir.
- Terbiyeyi ılımanlaştırmak için yarım kepçe kadar sıcak tavuk suyu tencereden alınır terbiyeye yavaş yavaş eklenir süratlice çırpılır (Burada süratli olmak ve yeterli çırpmak değerli. Şayet terbiyeyi ılımanlaştırmadan tencereye eklersek kesilebilir)
- Terbiye de tencereye eklenir, çorbamız kaynayıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra altı kısılır 5 dakika daha kaynatılır ocağın altı kapatılır, tuz eklenir karıştırılır.
- Sos için yağ ile istenilen baharat kızdırılır, isteğe nazaran servis edilir.
Not: Çorbanın kıvamı koyu gelirse sıcak su ek ederek açabilirsiniz.