Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası
0
98

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
terbiyeli-tavuk-corbasi.jpg

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 2-3 adet tavuk baget but
  • Haşlamak için su
  • Tuz (Tavuğa terbiyeyi ek ettikten sonra kaynatıyoruz ocağın altını kapattıktan sonra ekliyoruz)
  • Terbiyesi için materyaller
  • 1.5 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • Çeyrek su bardağı tavuk suyu
Sos İçin Gereçler
  • Yağ (Tavuğu derisiyle haşladıysanız ağır olmaması için yağ kullanmayabilirsiniz )
  • İstenilen baharat (Ben karabiber kullandım)

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Tavuklar su ile haşlanır. Haşlanan tavuk bir tabağa didilir.
  2. Tavuğu haşladığımız tavuk suyundan 4 su bardağı ölçülerek öbür tencereye alınır (Eğer tavuk suyunuz 4 su bardağından az ise olağan su katılarak 4 su bardağına tamamlanabilir).
  3. Tavuk suyu ocağa alınır kaynayıncaya kadar terbiyesi hazırlanır.
  4. Terbiyesi için limon suyu ve yumurta sarısı uygunca çırpılır.
  5. Su eklenir karıştırılır, un eklenir pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  6. Tavuk suyu kaynadıktan sonra didilen tavuk eklenir.
  7. Terbiyeyi ılımanlaştırmak için yarım kepçe kadar sıcak tavuk suyu tencereden alınır terbiyeye yavaş yavaş eklenir süratlice çırpılır (Burada süratli olmak ve yeterli çırpmak değerli. Şayet terbiyeyi ılımanlaştırmadan tencereye eklersek kesilebilir)
  8. Terbiye de tencereye eklenir, çorbamız kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  9. Kaynadıktan sonra altı kısılır 5 dakika daha kaynatılır ocağın altı kapatılır, tuz eklenir karıştırılır.
  10. Sos için yağ ile istenilen baharat kızdırılır, isteğe nazaran servis edilir.
Afiyetle???? Denediğiniz tanımların fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın. ????.

Not: Çorbanın kıvamı koyu gelirse sıcak su ek ederek açabilirsiniz.
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt