Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet tavuk göğsü
- 3 adet patates
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tavuklari ve patatesleri ufak kestikten sonra evvelden ısıtdığımız tencereye veriyoruz. Suyunu salacak ve çektikten sonra sıvıyağ ek ediyoruz. Biraz pişirdikten sonra sıcak su ek ediyoruz.
- Yıkamış ve süzdüğümüz pirinci katıyoruz.
- Yaklaşık orta ateşte 20dk. Pişirdikten sonra terbiyesini ek ediyoruz.
- Terbiyeyi direk içine katmadan evvel çorbanın suyundan 1-2 kepçe terbiyeye koyup karıştırıyoruz ve çorbaya ek ediliyor.
- Tuz ve isteğe nazaran maydanoz katabilirsiniz. Afiyet olsun ????.