![terbiyeli-tavuk-corbasi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/07/31/terbiyeli-tavuk-corbasi-1.jpg)
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram tavuk göğüs eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tercihen 1 adet tavuk bulyon
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım limon suyu
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etlerini küçük modüllerde doğrayıp tencereye alın üzerine 1. 5 su bardağı su ek edip arpa haşlayın. Bir kasede yoğurt un ve yumurta sarısını uygunca çırparak akıcı kıvam sağlayalım.
- Tavukları küçük kesimlerde tiftikleyelim. Arpa şehriyeyi de ekleyelim. Haşlanan tavuğun suyundan bir kepçe terbiyeye ekleyip karıştırarak yavaş yavaş hepsini tencerede birleştirelim.
- Kaynayana kadar kesilmemesi için kesinlikle karıştırın. Tereyağı nane ve toz biberi başka olarak hazırlayıp üstüne ekleyin.
- Sirke limon sarımsak ile servis edilirse mayhoş bir tat elde edilir. Afiyet olsun.