Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
terbiyeli-tavuk-corbasi.jpg

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çorba kasesiyle haşlanmış, doğranmış tavuk eti
  • 1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 su bardağı su (yarı yarıya tavuk suyuyla)
Terbiyesi için:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
Üzerine:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızıbiber

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye aldığımız zeytinyağında tel şehriye kavrulur, rengi biraz kızarınca un eklenir; kavurmaya devam edilir.
  2. Tuzu, karabiberi ek ettikten sonra evvelden haşladığımız, doğranmış tavuk eti eklenir.
  3. 4 su bardağı su (yarısı tavuk suyu) ek edilir, orta ara karıştırarak şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kaynatılır.
  4. Şehriye pişmeye yakın bir kaseye aldığımız yoğurtla yumurta sarısı güzelce çırpılır, çorbanın suyundan azar azar ek edilerek karışımın ılıması sağlanır ve çorbaya yavaşça eklenir; bu ortada çorba daima karıştırılır.
  5. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır. (kıvamı ağır olursa eklenecek sıcak suyla seyreltilebilir. )
  6. Servis ederken toz kırmızıbiber ekleyerek kavurduğumuz tereyağı üzerine gezdirilir.
  7. Ayrıyeten üzerine serpilen karabiber ve pul biberle lezzeti arttırılır.
Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt