
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane tavuk baget
- 4 tane patates
- 3 tane havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz veya dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı karabiber
- Üzerini geçecek kadar su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın. Sarımsakları küçük doğrayın.
- Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun.
- Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın.
- Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın. Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin.
- Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın.
- Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın.
- Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Deneyeceklere afiyet olsun.