Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama
0
32

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
terbiyeli-tavuk-haslama.jpg

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane tavuk baget
  • 4 tane patates
  • 3 tane havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz veya dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı karabiber
  • Üzerini geçecek kadar su
Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın. Sarımsakları küçük doğrayın.
  3. Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun.
  4. Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın.
  5. Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın. Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin.
  6. Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın.
  7. Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın.
  8. Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Deneyeceklere afiyet olsun.
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kemiksiz derisiz tavuk but (Yaklaşık 600 gram)1 kase arpacık soğan (Yoksa iki tane küçük soğan)4-5 diş sarımsak2 tane patates2 tane havuç4-5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dolu yemek kaşığı tereyağı1,5 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler 8-10 adet tavuk baget2-3 adet patates2 adet havuç3 diş sarımsakKüçük 1 kase arpacık soğan2 adet defne yaprağı1 adet limon1çay kaşığı karabiber ve tuz Terbiyesi için ; 2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 dolu yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler ︎8-10 adet tavuk but︎2 orta boy soğan︎3 diş sarımsak︎3-4 adet orta boy patates︎2 adet havuç︎1 adet limon︎Tuz ve karabiber Terbiyesi için ︎2 yemek kaşığı sıvı yağ︎1 yemek kaşığı tereyağı︎1 dolu yemek kaşığı un︎Pulbiber Terbiyeli Tavuk Haşlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8 adet tavuk baget2 adet patates2 adet havuç7/8 afet arpacık soğan(ya da bir baş kuru soğan)3 yemek kaşığı sıvı yağıMaydanozTuzKarabiberPul biberZerdeçal7 bardak su Terbiyesi için; 1 kaşık unYarım limon suyu Gripsavar Terbiyeli Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet but küçük küçük parçalanmış1 litre su5-6 adet patates3-4 adet havuç3 dış sarımsak2 adet kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı zerdeçal1 yemek kaşığı tereyağıTuz1 – 2 kısım maydanoz Terbiyesi için; 3 yemek kaşığı yoğurtYarım limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt