
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kemiksiz derisiz tavuk but (Yaklaşık 600 gram)
- 1 kase arpacık soğan (Yoksa iki tane küçük soğan)
- 4-5 diş sarımsak
- 2 tane patates
- 2 tane havuç
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tutam maydanoz
- 3 bardak sıcak su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şahane bir akşam yemeği önerisi???? öncelikle tavukları, patates ve havucu iri kesimler halinde doğrayalım, sarımsağı ince ince doğrayalım (Soğanı arpacık kullanacaksanız doğramayın)
- Tencereye tereyağını ve zeytinyağını alalım zerzevatları tencereye alıp bir kaç dakika yağda kavuralım, zerzevatları bir kaba alıp tıpkı tencereye tavukları koyup pembeleşene kadar mühürleyelim.
- Daha sonra üzerine kızarmış zerzevatları, tuz ve baharatları ek edelim suyunuda ekleyip (çok koyu olursa biraz daha su ek edebilirsiniz)
- Sebzeler ve tavuk pişene kadar kısık ateşte pişirelim terbiyesi için un, yoğurt, limon suyu, yumurta sarısını bir kaba alalım karıştıralım.
- Üzerine yemeğin suyundan bir kepçe ek edip karıştıralım yemeğin üzerine ek edip karıştıralım. Kaynayınca bir kaç dakika daha pişirelim üzerine ince kıyılmış maydanoz ek edip ocaktan alalım afiyet olsun.