Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama
0
76

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
terbiyeli-tavuk-haslama.jpg

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kemiksiz derisiz tavuk but (Yaklaşık 600 gram)
  • 1 kase arpacık soğan (Yoksa iki tane küçük soğan)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 bardak sıcak su
Terbiyesi için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şahane bir akşam yemeği önerisi???? öncelikle tavukları, patates ve havucu iri kesimler halinde doğrayalım, sarımsağı ince ince doğrayalım (Soğanı arpacık kullanacaksanız doğramayın)
  2. Tencereye tereyağını ve zeytinyağını alalım zerzevatları tencereye alıp bir kaç dakika yağda kavuralım, zerzevatları bir kaba alıp tıpkı tencereye tavukları koyup pembeleşene kadar mühürleyelim.
  3. Daha sonra üzerine kızarmış zerzevatları, tuz ve baharatları ek edelim suyunuda ekleyip (çok koyu olursa biraz daha su ek edebilirsiniz)
  4. Sebzeler ve tavuk pişene kadar kısık ateşte pişirelim terbiyesi için un, yoğurt, limon suyu, yumurta sarısını bir kaba alalım karıştıralım.
  5. Üzerine yemeğin suyundan bir kepçe ek edip karıştıralım yemeğin üzerine ek edip karıştıralım. Kaynayınca bir kaç dakika daha pişirelim üzerine ince kıyılmış maydanoz ek edip ocaktan alalım afiyet olsun.
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet but küçük küçük parçalanmış1 litre su5-6 adet patates3-4 adet havuç3 dış sarımsak2 adet kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı zerdeçal1 yemek kaşığı tereyağıTuz1 – 2 kısım maydanoz Terbiyesi için; 3 yemek kaşığı yoğurtYarım limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo but3 adet orta uzunluk patates3 adet havuç orta boy7-8 adet arpacık soğanDereotuMaydanoz1 çay kaşığı Zerdeçal1 yemek kaşığı tereyağBiraz sıvı yağSıcak suTuzKarabiber Terbiyesi için 1 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8 adet tavuk baget2 adet patates2 adet havuç7/8 afet arpacık soğan(ya da bir baş kuru soğan)3 yemek kaşığı sıvı yağıMaydanozTuzKarabiberPul biberZerdeçal7 bardak su Terbiyesi için; 1 kaşık unYarım limon suyu Gripsavar Terbiyeli Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler 8-10 adet tavuk baget2-3 adet patates2 adet havuç3 diş sarımsakKüçük 1 kase arpacık soğan2 adet defne yaprağı1 adet limon1çay kaşığı karabiber ve tuz Terbiyesi için ; 2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 dolu yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 tavuk budu2 yemek kaşığı zeytinyağı1 litre kaynamış suTuz, tane karabiber ve defne yaprağıYarım çay bardağından az zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı1 orta uzunluk havuççeyrek kereviz kökü1 orta uzunluk patates1 çeyrek pırasa1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt