Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet but küçük küçük parçalanmış
- 1 litre su
- 5-6 adet patates
- 3-4 adet havuç
- 3 dış sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 – 2 kısım maydanoz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün zerzevatları iri olacak formda doğrayalım.
- Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ ek edip zerzevatları koyalım. Az kızartalım.
- Parçaladığımız but kesimlerini koyup onu da rengi değişene kadar kavuralım.
- Tekrar zerzevatları tavuğun üzerine alalım.
- Karıştırdıktan sonra suyunu ek edip tuz hariç baharatlarını ekleyelim.
- Sebzeler ve tavuk güzelce yumuşayana kadar pişirin.
- Terbiyesi için bütün terbiye gereçlerini bir kaba alıp güzelce karıştırın.
- Yemeğin suyundan alıp terbiyeye ekleyip karıştırın. Direk çorbaya eklemeyin. Terbiye kesilir. Ilıştırmanız lazım.
- Terbiyeyi karıştırarak yemeğe ekleyin.
- Tuzunu ve maydanozunu ek edin.
- Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Afiyetle.
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı