Terbiyeli Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk göğsü(kişi sayısına göre ayarlayin)
- yarim şişe maden suyu
- 1 çay bardağı süt
- tuz
- karabiber
- tuz
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı su
- 2 su bardağı galeta unu(ben bayat ekmek içi kullandım)
Terbiyeli Tavuk Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı ince ince enine olacak şekilde keselim. Ardından sosu için malzemeleri kasede karıştıralım.
- Tavuklarımızı derin bir kaseye alıp, sosla birleştirelim.
- Tamamen soslandıktan sonra streç film sarıp tavuklarımızı buz dolabında dinlendirelim. Akşamdanda hazırlayabilirsiniz.
- Bulamak için yumurtayı 5 yemek kaşığı suyla karıştırıp geniş bir tabağa alalım.
- Un ve galeta ununu ayrı ayrı tabaklara alalım.
- Dinlenen tavuğu önce una, ardından yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp, sıvı yağda önlü arkalı pişirelim.
- Yanına baharatlı patates ve salatayla servis ettim ben. Afiyet olsun.