Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba
0
44

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
terbiyeli-tavuk-suyu-corba.jpg

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

• 1 tane tavuk göğsü (Ben bu tarifimde 4 küçük but kullandım)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yarım limon (1 taneyi komple de sıkabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ/margarin
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce tavuğumuzun hangi kısmı ile yapacaksanız onu haşlamaya koyalım.
  2. Haşlayıp etini didikleyelim yada benim yaptığım gibi miniklere yapıyor ise ufacık ufacık doğradım, sizlerde bu şekilde yapabilirsiniz (Ben haşlarken tuzunu ve karabiberini de koyuyorum ki tavukta lezzetlensin diye)
  3. Pirinci yıkayıp, 2 su bardağı su ile haşlayalım. Çorbayı yapacağımız tenceremize tereyağ koyup, unumuzu kavuralım.
  4. Üzerine haşlanmış tavuk suyumuzu ilave edip topaklanmadan karıştıralım. Kaynamaya bırakalım.
  5. Diğer yandan bir kabın içerisine yoğurt, yumurtanın içerisine limonu sıkıp çırpalım.  Kalan tavuk suyumuzu yavaş yavaş terbiyemizin içerisine döküp hızlıca karıştıralım.
  6. Çorba suyumuz kaynamadan yavaşça terbiyemizi içerisine ilave edip, karıştırmaya devam edelim.
  7. Ara ara karıştırmış olduğumuz çorbamız kaynamaya yakın iken pirinci ve doğramış olduğumuz tavuğumuzu ilave edelim. – çorbamızın tuzunu ve karabiberini ekleyip, kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Kaynayan çorbamızın altını kapatıp, sosunu hazırlayalım. Sosunu hazırlayacağımız kabın içerisine çok az sıvı yağ ekleyip nanemizi koyalım.
  9. Isınmış olan sosu çorbamıza ilave edip tencereyi bir kere karıştırıp, ağzını kapatalım. Afiyetle yiyin, şifa olsun inşallah ????
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt