Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk göğsü (Ben bu tarifimde 4 küçük but kullandım)
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yarım limon (1 taneyi komple de sıkabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağ/margarin
- Tuz
- Nane
- Karabiber
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tavuğumuzun hangi kısmı ile yapacaksanız onu haşlamaya koyalım.
- Haşlayıp etini didikleyelim yada benim yaptığım gibi miniklere yapıyor ise ufacık ufacık doğradım, sizlerde bu şekilde yapabilirsiniz (Ben haşlarken tuzunu ve karabiberini de koyuyorum ki tavukta lezzetlensin diye)
- Pirinci yıkayıp, 2 su bardağı su ile haşlayalım. Çorbayı yapacağımız tenceremize tereyağ koyup, unumuzu kavuralım.
- Üzerine haşlanmış tavuk suyumuzu ilave edip topaklanmadan karıştıralım. Kaynamaya bırakalım.
- Diğer yandan bir kabın içerisine yoğurt, yumurtanın içerisine limonu sıkıp çırpalım. Kalan tavuk suyumuzu yavaş yavaş terbiyemizin içerisine döküp hızlıca karıştıralım.
- Çorba suyumuz kaynamadan yavaşça terbiyemizi içerisine ilave edip, karıştırmaya devam edelim.
- Ara ara karıştırmış olduğumuz çorbamız kaynamaya yakın iken pirinci ve doğramış olduğumuz tavuğumuzu ilave edelim. – çorbamızın tuzunu ve karabiberini ekleyip, kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayan çorbamızın altını kapatıp, sosunu hazırlayalım. Sosunu hazırlayacağımız kabın içerisine çok az sıvı yağ ekleyip nanemizi koyalım.
- Isınmış olan sosu çorbamıza ilave edip tencereyi bir kere karıştırıp, ağzını kapatalım. Afiyetle yiyin, şifa olsun inşallah ????