teknolojiuzmani
FD Üye
Terbiyeli Tavuklu Arpa Şehriye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limon
- 1 litre su ve haşladığımız tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyeli Tavuklu Arpa Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yağları tencereye alıp tereyağı eriyinceye kadar bekliyoruz ve unu ekliyoruz.
- Kokusu çıkana kadar kavurup tavuk suyu ve 1 litre suyumuzu ekliyoruz.
- Kaynayınca şehriyeyi ekleyip, akabinde didiklediğimiz tavukları atıyoruz. 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Sosu için sıvı yağı ısıtıp, evvel karabiberi sonra kırmızı toz biberi atıp, altını kapatıyoruz servise hazır. Afiyet olsun.