Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Yoğurt Çorbası

Terbiyeli Yoğurt Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
terbiyeli-yogurt-corbasi.jpg

Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler

• 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tavuk bulyon (Varsa tavuk suyu)
  • Limon
  • Tuz

Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Hepinize keyifli ve sağlıklı günler dilerim. Sizlere çok sevilen yoğurt çorbası tarifimle geldim ???? haydi çabucak başlayalım ????.
  1. Öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp tenceremize alalım.
  2. Üzerini geçecek halde su ekleyelim (ben küçük tenceremde yapıyorum yarısı kadar ekledim suyu) tavuk bulyonu da ısınmaya yakın attım.
  3. Orta ara karıştıralım ki pirinçler tabanına yapışmasın.
  4. O pişene kadar kenarda terbiyesini hazırlayalım.
  5. Yoğurdumuzu büyük bir kaseye alıp üzerine yalnızca yumurtanın sarısını, un’u ve tuzu ekleyip çırpalım.
  6. Pirinçler pişince de içindeki suyundan terbiyeye biraz ekleyip ocağın altını en kısığa alıp terbiyeyi yavaş yavaş döküp bir yandan da karıştıralım ki kesilmesin.
  7. Ocak kısık ateşte fokurdayana kadar orta ara karıştırmaya devam edelim.
  8. Pişen çorbamıza sıktığımız limonu da ekleyip karıştırıp bi taşım daha kaynatıp altını kapatalım.
  9. İster içine isterseniz de servis ederken kuru naneli ve pul biberli yağ yakabilirsiniz ???? afiyet olsun
Not: terbiyeli sevmeyenler için yumurta eklemeden de yapabilirsiniz, ben yumurta eklemedigimde içine 1 küçük diş sarımsak rendeleyip de yapıyorum inanılmaz lezzetli oluyor.

Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
981,590Mesajlar
29,694Kullanıcılar
CarlotdmSon üye
Üst Alt