teknolojiuzmani
FD Üye
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı pirinç
- Tavuk bulyon (Varsa tavuk suyu)
- Limon
- Tuz
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hepinize keyifli ve sağlıklı günler dilerim. Sizlere çok sevilen yoğurt çorbası tarifimle geldim ???? haydi çabucak başlayalım ????.
- Öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp tenceremize alalım.
- Üzerini geçecek halde su ekleyelim (ben küçük tenceremde yapıyorum yarısı kadar ekledim suyu) tavuk bulyonu da ısınmaya yakın attım.
- Orta ara karıştıralım ki pirinçler tabanına yapışmasın.
- O pişene kadar kenarda terbiyesini hazırlayalım.
- Yoğurdumuzu büyük bir kaseye alıp üzerine yalnızca yumurtanın sarısını, un’u ve tuzu ekleyip çırpalım.
- Pirinçler pişince de içindeki suyundan terbiyeye biraz ekleyip ocağın altını en kısığa alıp terbiyeyi yavaş yavaş döküp bir yandan da karıştıralım ki kesilmesin.
- Ocak kısık ateşte fokurdayana kadar orta ara karıştırmaya devam edelim.
- Pişen çorbamıza sıktığımız limonu da ekleyip karıştırıp bi taşım daha kaynatıp altını kapatalım.
- İster içine isterseniz de servis ederken kuru naneli ve pul biberli yağ yakabilirsiniz ???? afiyet olsun
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı