elektronikci
FD Üye
Terbiyeli Yuvalama Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 150 gr orta yağlı kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım adet kurusoğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 kâse yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 -2 adet havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 litre kaynar su
- Nane ve kimyon 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
Terbiyeli Yuvalama Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kıymayı rendeleyip suyunu sıktığımız kuru soğanı ve baharatlarını ekleyip düzgünce yoğuralım.
- Minik modüller elimize alıp yuvarlayalım nohuttan biraz büyük yuvarlamalar yapalım buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Öbür taraftan uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım havuç ve patateslerin kabuklarını soyup çok küçük küp küp doğrayalım.
- Bir 2 dakika bu formda kavuralım.
- Sonra bir yemek kaşığı un ek edelim onu da bir 2 dakika kavurduktan sonra kaynar suyu ek edelim.
- Havuç ve patatesler yumuşayana dek pişirelim.
- Öteki taraftan bir kase yoğurt bir adet yumurta bir yemek kaşığı un çırpalım.
- Yarım limon suyunu sıkalım uygunca çırptıktan sonra çorbanın suyundan bir kepçe ek edip karıştıralım
- Sarımsakları rendeleyip içine katalım.
- Sonra kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş karıştırarak dökelim düzgünce kaynayan çorbanın üzerine çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada yuvalamaları hafif pembeleşinceye dek kızartalım.
- Kaynayan çorbamızın içine dökelim.
- Bir yemek kaşığı tereyağı kimyon kızdırıp çorbanın üzerine dökelim.
- Birkaç dakika bu biçimde kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.
- Servis kaselerine koyup servis ede biliriz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun????????.