Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağ (Süt Kaymağından)

Tereyağ (Süt Kaymağından)
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tereyag-sut-kaymagindan.jpg

Tereyağ (Süt Kaymağından) Tanımı İçin Gereçler

  • Süt kaymağı
  • Buz üzere soğuk su
  • Yarım su bardağı ılık su

Tereyağ (Süt Kaymağından) Tanımı Yapılışı

  1. Ben kaynattığım süte hiç dokunmadan bir gece bekletiyorum. Daha hoş kaymak veriyor.
  2. Kaymağı alıp kavanoza koyalım.
  3. Ilık suyu ekleyelim.
  4. Çalkalayabileceğimiz kadar boşluk bırakmalıyız.
  5. Kavanozun ağzını yeterlice kapatıp ileri geri çalkalayınız. Biraz sabır işi bu.
  6. Yağın ortada toplandığını görene kadar çalkalayınız.
  7. Yağ uygunca oluştuktan sonra öbür bir kaba yağı alalım.
  8. Soğuk suyla kaşık yardımıyla yıkayalım.
  9. Pak su çıkana kadar soğuk suyla değişip yıkayalım.
  10. İçinde süt kalırsa ekşir yaptığımız yemekte ekşir.
  11. Daha sonra farklı pak kaba alalım ve form vererek dolaba koyalım. Afiyet olsun.
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt