Tereyağ (Süt Kaymağından) Tanımı İçin Gereçler
- Süt kaymağı
- Buz üzere soğuk su
- Yarım su bardağı ılık su
Tereyağ (Süt Kaymağından) Tanımı Yapılışı
- Ben kaynattığım süte hiç dokunmadan bir gece bekletiyorum. Daha hoş kaymak veriyor.
- Kaymağı alıp kavanoza koyalım.
- Ilık suyu ekleyelim.
- Çalkalayabileceğimiz kadar boşluk bırakmalıyız.
- Kavanozun ağzını yeterlice kapatıp ileri geri çalkalayınız. Biraz sabır işi bu.
- Yağın ortada toplandığını görene kadar çalkalayınız.
- Yağ uygunca oluştuktan sonra öbür bir kaba yağı alalım.
- Soğuk suyla kaşık yardımıyla yıkayalım.
- Pak su çıkana kadar soğuk suyla değişip yıkayalım.
- İçinde süt kalırsa ekşir yaptığımız yemekte ekşir.
- Daha sonra farklı pak kaba alalım ve form vererek dolaba koyalım. Afiyet olsun.