Tereyağ Yapımı Tarifi İcin Malzemeler
*Sutten ve yoğurttan topladığımız kaymak
*1 veya 1 5 su bardağı soğuk su
Tereyağ Yapımı Tarifi Yapılışı Once buzluktan cıkardığımız kaymağımızı kendi halinde cozuluyor
Cozulen kaynağımızı der bir kaba koyuyoruz icine 1 veya 1 5 su bardağı soğuk su ekliyoruz
Kaymağımızın cokluğuna bağlı ben blendırla cırptım, sıcrıyor ona gore kap secin
4 dakika cırpıp suyu cıkartıyoruz kaymağın suyuyla yağ ayrılıyor goreceksiniz
Suzgece kaşık yardımıyla koyup suyunun sutunun akmasını bekliyoruz
10 dakika falan sonra suyun altında yıkıyoruz
İce sutu aksın diye
Sutu actıktan sonra kabımıza koyup 1 gun dillendirip yiyebilirsiniz afiyet olsun
*Sutten ve yoğurttan topladığımız kaymak
*1 veya 1 5 su bardağı soğuk su
Tereyağ Yapımı Tarifi Yapılışı Once buzluktan cıkardığımız kaymağımızı kendi halinde cozuluyor
Cozulen kaynağımızı der bir kaba koyuyoruz icine 1 veya 1 5 su bardağı soğuk su ekliyoruz
Kaymağımızın cokluğuna bağlı ben blendırla cırptım, sıcrıyor ona gore kap secin
4 dakika cırpıp suyu cıkartıyoruz kaymağın suyuyla yağ ayrılıyor goreceksiniz
Suzgece kaşık yardımıyla koyup suyunun sutunun akmasını bekliyoruz
10 dakika falan sonra suyun altında yıkıyoruz
İce sutu aksın diye
Sutu actıktan sonra kabımıza koyup 1 gun dillendirip yiyebilirsiniz afiyet olsun