Tereyağlı Açma Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 6-7 su bardağı un
- 100 gram kadar kuru maya
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Tereyağlı Açma Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtanın birinin sarısını ayırın.
- Yoğurma kabına yumurta, yağ, şeker, süt, tuz, sirke ve mayayı koyup karıştırın ve bir kaç dakika bekletin.
- Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamuru 18 parçaya bölüp bezeler alın.
- Bezelerin üzerine tereyağından birer parça koyup elinizle hafifçe bastırarak açın.
- Açtığınız hamuru rulo şeklinde sarın.
- Ruloları elinizle hafifçe yuvarlayıp uzun çubuk gibi yapın.
- Ortadan ikiye katlayıp birbirine dolayıp uçlarını birleştirin.
- Yumurta sarısına bir çay kaşığı toz şeker bir kaç damla su ve sıvı yağ karıştırın biraz çırpıp simitlerin üzerine sürün.
- Biraz susam ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tereyağlı Açma Simit Tarifi Fotoğraflı Yapılışı