Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tereyağlı Açma

Tereyağlı Açma
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tereyagli-acma.jpg

Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya (İnstant maya da olur )
  • 1 yumurta beyazı içine (Sarısı üzerine sürülecek )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6-7 bardak un
Arasına sürmek için;
  • Tereyağı
Üzerine sürmek için
  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Karıştıralım

Tereyağlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık süt, su ve şeker ile mayayı yoğurma kabına alıp elimiz ile iyice karıştıralım maya ile şeker erimeli.
  2. Daha sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. En son unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım. En az 2 saat mayalanmalı hamur.
  3. Hamur mayalandıktan sonra yağlanmış tezgaha tüm hamuru alalım ve elimiz ile iyice açalım arasına tereyağı sürüp dört tarafı üzerine atıp katlayalım yarım saat üzerini kapalım ve dinlensin.
  4. Daha sonra yine elimiz ile hamuru açıp 8 veya 9 parçaya bölüp şekil verelim ve tepsiye dizip, üzerine yumurta ile pekmez karışımını sürüp, önceden ısınmış 180 derece fırında pişirelim.Afiyet şifa olsun.
Tereyağlı Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt