Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya (İnstant maya da olur )
- 1 yumurta beyazı içine (Sarısı üzerine sürülecek )
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6-7 bardak un
- Tereyağı
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Karıştıralım
Tereyağlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt, su ve şeker ile mayayı yoğurma kabına alıp elimiz ile iyice karıştıralım maya ile şeker erimeli.
- Daha sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. En son unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım. En az 2 saat mayalanmalı hamur.
- Hamur mayalandıktan sonra yağlanmış tezgaha tüm hamuru alalım ve elimiz ile iyice açalım arasına tereyağı sürüp dört tarafı üzerine atıp katlayalım yarım saat üzerini kapalım ve dinlensin.
- Daha sonra yine elimiz ile hamuru açıp 8 veya 9 parçaya bölüp şekil verelim ve tepsiye dizip, üzerine yumurta ile pekmez karışımını sürüp, önceden ısınmış 180 derece fırında pişirelim.Afiyet şifa olsun.