Tereyağlı Biftek Tanımı İçin Materyaller
- 5 modül dana biftek
- 3 buçuk yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı kekik
- 3 su bardağı sıcak su
Tereyağlı Biftek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle geniş bir tavaya 3. buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 2. yemek kaşığı sıvı yağını ekliyor ısınınca etlerimizi ekliyoruz.
- Kısık ateşte daima çevirerek kızartıyoruz ,ortalama 20 dk kadar.
- Akabinde öteki geniş bir tencerede 3. Yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz .
- 2. Yemek kaşığı salçayı ekliyoruz iki üç cins kavuruyoruz.
- Tuz ve kekiğini ekleyip bir iki tıp çevirip 3. Su bardağı sıcak suyu ekleyip tavada kızartmış olduğumuz etlerimizi ekleyip kapağını kapatıp en kısık ateşte 2 saat pişmeye bırakıyoruz.
- Orta ara etlerimizi sosun içinde çeviriyoruz suyunu denetim edelim oldu sonlara hakikat azaldı az biraz sıcak su ekleyelim.
- Sosumuz 2 saat sonra kıvamlı olmalı.
- Servis ederken etlerimizin üzerine sosundan gezdirmeyi unutmayalım.