elektronikci
FD Üye
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- Tuz
- Su
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayçiçek yağında arpa şehriyeleri kavuruyoruz.
- Bulguru yıkayıp tavaya ekliyoruz.
- Kavurup tereyağını ekliyoruz.
- Tereyağı eriyince tuz ekleyip su ekliyoruz. (bulgurun su çekmesine nazaran ekliyoruz suyu, o nedenle ölçü belirtmedim. )
- Bulgur suyunu çekip pişince altını kapatıyoruz.
- 15-20 dakika dinlendirip servis ediyoruz.