Tereyağlı Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytin veya ayçiçek)
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı kaynar su
Tereyağlı Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yayvan bir tencereyi orta-kısık ateşte ocağa alın ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyerek ısıtın.
- Erişteleri tencereye dökün hafif kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun.
- Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın.
- Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ardından servis edin, afiyet olsun!.
Tereyağının ile beraber sıvı yağı eklemek, tereyağının yanmasına engel olur. Kavururken orta-kısık ateşte kavurun ki erişteler yanıp kıtırlaşmasın ve tereyağı da yanmasın.
Tereyağlı Erişte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.