Tereyağlı Humus Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 5 yemek kaşığı tahin (koska)
- 4 diş sarımsak
- 1 tane limon suyu
- 5 yemek kaşığı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Tereyağlı Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Suyunu süzdükten sonra nohutları kabuklarından tek tek çıkaralım.
- Ezilmiş sarımsak, nohut, limon suyu, tahin, zeytinyağı, kimyon, suyu robota alalım.
- Krema kıvamına gelene kadar robot ile karıştıralım.
- Üzeri için de tereyağı kızdıralım, toz biber dökelim.