
Tereyağlı Kıyır Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 4,5 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- Tarçın
- Pudra şekeri
Tereyağlı Kıyır Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce elmaların kabuklarını soyalım rendeledikten sonra bir tavaya alalım.
- 3 yemek kaşığı şeker ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar kavuralım.
- Ocaktan aldıktan sonra tarçın ilave edip bir kenara alalım.
- Hamurunun hazırlanışı.1 adet yumurta, şeker, tereyağı sıvı yağ homojen hale gelene kadar karıştıralım sirke ilave edelim.
- Nişasta ,un, kabartma tozunda kalktıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde beze alıp açalım.
- Yuvarlak bir kalıpla keselim.
- Hazırlamış olduğumuz elmalı harcı soğuduktan sonra içine koyup kapatalım.
- 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım. Afiyet olsun.