Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça

Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tereyagli-kiyir-kiyir-pogaca.jpg

Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ (1 su bardağı) geliyor
  • 3 çorba kaşığı süt kaymağı (Yoksa kullanmayın)
  • 2 adet yumurta (1 sarı ayır üzerine)
  • 1 su bardağı suluca yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Dereotlu yapmak isterseniz
  • 3 dal dereotu
İçine
  • Peynir (Evde ne varsa)

Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığında hatta erimeye yakın tereyağı sıvı malzemelerle mıncıklar gibi karıştıralım.
  2. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  3. Kabartma tozu ve toz şeker ekleliyelimyavaş yavaş un ekleyip .yumuşak ele yapışan bir hamur olsun.
  4. Dereotlu yapmak isterseniz hamurun yarısına ince ince kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
  5. Yarım saat buzdolabına kaldıralım.
  6. Çıkartıp minik bezeler alıp içine peynir koyup resimdeki gibi şekil verelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  8. 180 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun.
Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt