bilgisayarci
FD Üye
Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ (1 su bardağı) geliyor
- 3 çorba kaşığı süt kaymağı (Yoksa kullanmayın)
- 2 adet yumurta (1 sarı ayır üzerine)
- 1 su bardağı suluca yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 3 dal dereotu
- Peynir (Evde ne varsa)
Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında hatta erimeye yakın tereyağı sıvı malzemelerle mıncıklar gibi karıştıralım.
- Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Kabartma tozu ve toz şeker ekleliyelimyavaş yavaş un ekleyip .yumuşak ele yapışan bir hamur olsun.
- Dereotlu yapmak isterseniz hamurun yarısına ince ince kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
- Yarım saat buzdolabına kaldıralım.
- Çıkartıp minik bezeler alıp içine peynir koyup resimdeki gibi şekil verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun.