![tereyagli-kuru-fasulye-puf-noktalariyla.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/13/tereyagli-kuru-fasulye-puf-noktalariyla.jpg)
Tereyağlı Kuru Fasulye (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük bardak fasulye
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 tane soğan
- 1 tane havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- 3 4 damla limon suyu
- Sıcak su
Tereyağlı Kuru Fasulye (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kuru fasulyemizi bir gece öncesinden yıkayıp suyun içerisine 1 çay kaşığı karbonat alalım ve bekletelim.
- Sonraki gün tekrar yıkayalım ve üzerini geçecek kadar su doldurup kaynamaya bırakalım.
- Üzerindeki köpükleri alalım ve kimyon koyalım. ????. ( bu süreç fasulyemizin gaz yapmasını önleyecektir!!!!).
- 15-20 dakika kaynatmamız kâfi olacaktır (fasulyenin cinsine tazeliğine nazaran değişir!!!!) hafif yumuşayınca altını kapatalım ve suyun içerisinde bırakalım.
- Tenceremize tereyağını alıp eritelim.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı yağda soteleyelim üzerine uzunlamasına ikiye böldüğümüz havuçları yarım ay formunda ince ince doğrayalım. Onunla da iki dakika soteleyelim.
- Üzerine salçayı ekleyelim. Kavuralım.
- Fasulyelerin suyunu süzdürelim tenceremize koyalım.
- Hiç karıştırmadan üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. 1 yemek kaşığı unu hafif sulandıralım ve fasulyemizin içerisine ek edelim. ????(suyunun daha kıvamlı olması için).
- 1 çay kaşığı şeker ekleyelim.
- Kaynayıncaya kadar ocağın altını açalım kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Üç dört damla limon sıkalım.(bu da fasulyemizin dağılmasını önleyecek!!!!).
- Güzelce kaynadıktan sonra fasulyelerimizin piştiğine emin olalım.
- Tuzunu ek edelim. 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım.
- Yarım saat dinlendirelim. Sıcak servis edelim.(yanında bol köpüklü ayran, cacık, pilav, turşu, sumaklı soğan salatası istediğiniz lezzetlerle birlikte yiyebilirsiniz. Afiyet şeker olsun ????.