Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Kuruvasan Poğaça

Tereyağlı Kuruvasan Poğaça
0
55

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
tereyagli-kuruvasan-pogaca.jpg

Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 sade maden suyu
  • 1 kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Hamuru açtıktan sonra üzerine: tereyağı (Veya margarin) sürdüm
İçine;
  • Haşlanmış patates
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütü ılıyıp, maya ile karıştırıyoruz. Diğer malzelerimizi ekleyip, güzelce yoğuruyoruz (Yumuşak bir hamur olacak)
  2. Hamurumuzu 9 a bölüyoruz. 3 parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  3. 1 ci parça hamurumuzu oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlıyor aynı işlemi 2 ci parça hamurumuzda da yapıyoruz. 3 cü parça hamurumuzu yağlamıyoruz. Bu 3 hamuru üst üste koyup açıyoruz.
  4. Açtığımız bu hamuru 12 ye bölüyoruz ve içine patates harcımızı koyup sarıyoruz (Sigara böreği gibi) aynı işlemi kalan 6 hamurda da uyguluyoruz. 1 saat tepside mayalanmasını bekliyoruz.
  5. Sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu sürüyoruz. Fırınımızı fanlı 200 derece ye ayarlayıp ısınmasını bekliyoruz. 2 tepsi çıkıyor bu tarifle. Isınınca poğaçalarımızı 1 er 1 er (2 tepsiyi aynı anda pişirmeyin) güzelce pişiriyoruz afiyet olsun.
Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt