elektronikci
FD Üye
Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama (Yanında Havuçlu Pilav) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kuzu incik
- Üzerini geçecek kadar su (haşlamak için)
- 1 defne yaprağı
- 2-3 tane taze karabiber kırmızı beyaz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
- Yeteri kadar tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama (Yanında Havuçlu Pilav) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lokum üzere pişmiş bir incik. İnanılmaz lezzetli.
- İncikleri yıkayıp tereyağ hariç tüm materyaller ile pişene dek haşlıyoruz.
- Pişen incikleri kemikten sıyırıp ısınan tereyağa 1- 2dakika nazikçe karıştırıp soteliyoruz.
- Pilav üzeri servis ediyoruz. Pilavımın da yeniden nefisyemektarifleri sayfamda (Havuçlu fıstıklı pilav) olarak tanımı var. Bu sefer fıstık kullanmadım. Etleri sotelemek için zeytinyağ yerine de tereyağ kullandım. Afiyet olsun.