Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tereyağlı Lokmalık Ekmek

Tereyağlı Lokmalık Ekmek
0
83

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Tereyağlı Lokmalık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
Üzerini yağlamak için ️;
  • Tereyağ
Ortasına;
  • Keçi ve kaşar peyniri (Eriyen her türlü peynir kullanabilirsiniz)

Tereyağlı Lokmalık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ekmek hamuru için materyaller harmanlanır ve yoğrulur.
  2. Üzeri kapatılır, mayalanma süreci için beklenir.
  3. Yarım saat kâfi olacaktır.
  4. Cevizden küçük modüller alınır yuvarlanır. Tepsiye dizilir.
  5. Tepsi mayası için üzeri kapatılır. Tekrar yarım saat kâfi olacaktır.
  6. Yumurta sarısı içine 1 yemek kaşığı süt koyulur.
  7. Ekmeklerin üzerine sürülür.
  8. Tepsinin ortasına ısıya güçlü kap ile peynirler yerleştirilir.
  9. Önceden ısıtılmış 200° lik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
  10. Sıcaklığı ile tereyağ sürülür.
Afiyet olsun ❤️.

Tereyağlı Lokmalık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Baharatlı Tereyağlı Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 2.5 tane bayat ekmek İç harç için; 3 adet yumurtaYarım su bardağı süt1 kase beyaz peynir1 kase kaşar peynir1 kase örgü peynir1 çay kaşığı tuz Baharatlı tereyağ için; 2 yemek kaşığı tereyağ3 diş sarımsak1 çay kaşığı zerdeçal1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Pırasalı Lokmalık Gül Böreği (Mayasız Ve Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su3 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzYarım tatlı kaşığı tereyağ İçine : 5-6 tane pırasaTuz Açmak için : Sıvıyağ Üzerine: 1 yumurta sarısı Pırasalı Lokmalık Gül Böreği (Mayasız Ve Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 3 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında erimiş)1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı çörek otu2 yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)1 tatlı kaşığı mahlep1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı pudra şekeri2 yemek kaşığı sirke1.5 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Sarımsaklı Tereyağlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 4,5 su bardağı un1 paket instant maya1 çay bardağı sıvıyağ1,5 su bardağı ılık su (250-300 ml, unun kalitesine nazaran )1 tatlı kaşığı tuz Sarımsaklı tereyağ için: 100 gram yumuşak tereyağ1 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Tereyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 silme yemek kaşığı toz maya2 yemek kaşığı toz şekerYarım yemek kaşığı tuz1 adet yumurta beyazı4,5 su bardağı elenmiş un (Kontrollü ekleyin) İçine; 1 dolu yemek kaşığı yumuşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt