Tereyağlı Lokmalık Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
- 75 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- Pudra şekeri
Tereyağlı Lokmalık Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için uygun bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
- Kurabiye hamuru hazır olduktan sonra orta büyüklükte bir parça kopartarak tezgahta rulo şeklinde yuvarlayın.
- Kenarlarını ve üstünü elle düzelterek kare bir şekil vermeye çalışın.
- Bıçak ile küçük parçalar şeklinde kestikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Tepsiye dizerken aralarında birkaç santim boşluk bırakın çünkü kabaracaklardır.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Her fırın farklılık gösterebilir, lütfen kontrol ederek pişirin.
- Pişen kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.