Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tereyağlı Lokum Gibi Kavurma

Tereyağlı Lokum Gibi Kavurma
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tereyagli-lokum-gibi-kavurma.jpg

Tereyağlı Lokum Üzere Kavurma Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo az yağlı (Yada damak tadınıza nazaran yağsız) et
  • 100-150 gram tereyağı
  • Tuz

Tereyağlı Lokum Üzere Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle etimizi kuşbaşından daha küçük olacak halde doğrayalım.
  2. Akabinde geniş çelik bir tencereyi ocağa alıp altını açalım. Çelik tencere düzgünce ısınana kadar bekleyelim.
  3. Daha sonra doğradığımız eti tencereye atıp süratli bir biçimde karıştıralım yani mühürleyelim (Burası çok değerli mühürlemezsek et istediğimiz kıvamda pişmez)
  4. Rengi dönene kadar karıştıralım ve akabinde suyunu da salınca kapağını kapatalım -biraz suyu ile pişsin-.
  5. Kapağını açıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Suyunu çektikten sonra tereyağını ekleyelim ve kızarana kadar pişirelim.
  7. Ocaktan almaya yakın tuzunu atalım ve servis edelim. Afiyet olsun????????
Not: Tuzu katiyen başta atmayın, et pişince ekleyin yoksa etin âlâ şişmesine mani oluyor ve mühürleme sürecini kesinlikle yapın suyu içinde kalınca daha yumuşak oluyor. Bir de erleri küçük doğrarsak daha âlâ ve daha süratli pişer.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt