Tereyağlı Lokum Üzere Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo az yağlı (Yada damak tadınıza nazaran yağsız) et
- 100-150 gram tereyağı
- Tuz
Tereyağlı Lokum Üzere Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle etimizi kuşbaşından daha küçük olacak halde doğrayalım.
- Akabinde geniş çelik bir tencereyi ocağa alıp altını açalım. Çelik tencere düzgünce ısınana kadar bekleyelim.
- Daha sonra doğradığımız eti tencereye atıp süratli bir biçimde karıştıralım yani mühürleyelim (Burası çok değerli mühürlemezsek et istediğimiz kıvamda pişmez)
- Rengi dönene kadar karıştıralım ve akabinde suyunu da salınca kapağını kapatalım -biraz suyu ile pişsin-.
- Kapağını açıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra tereyağını ekleyelim ve kızarana kadar pişirelim.
- Ocaktan almaya yakın tuzunu atalım ve servis edelim. Afiyet olsun????????