Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Mercimekli Bulgur Pilavı

Tereyağlı Mercimekli Bulgur Pilavı
0
65

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Tereyağlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İcin Malzemeler

*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 buyuk kase pilavlık bulgur
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım cay bardağından az sıvı yağ
*2 kase sıcak su
*Tuz

Tereyağlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Yeşil mercimeği haşlayarak başlıyoruz pilavımızı yapmaya
*Pişen mercimeğin suyu bulgur koyacağınız kase olcusundeki iki kaseye denk geliyorsa ekstra su eklemeye gerek kalmadan bulguru direk tencerenin icine dokup tuzunu da ayarlayıp karıştırıyoruz (isteyen Mercimeğin suyunu suzup temiz su kullanabilir ama mercimeğin vitamininden ve harika tadından mahrum kalmamak icin suzulmesini tavsiye etmem)
*Bulgurlar suyu cekince altını kapatıyoruz Ote yanda sos tavasına yağları alıyoruz tereyağ kopuk kopuk olana kadar kızdırıyoruz (yağları kesinlikle yakmıyoruz)
*Kızgın yağı sıcak pilavın uzerine dokuyoruz ve yağın her yere yayılması icin iyice karıştırıyoruz ama pilavı ezmemeye dikkat ediyoruz
*Guzelce karışan pilavın uzerine temiz bir bez veya kağıt havlu serip kapağını kapatıyoruz ve en az on dakika kadar dinlendiriyoruz Sonrasında pilavımız servise hazır hale geliyor

yapana da yiyene de afiyet olsun
 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,037Kullanıcılar
hermaousSon üye
Üst Alt