Tereyağlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 buyuk kase pilavlık bulgur
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım cay bardağından az sıvı yağ
*2 kase sıcak su
*Tuz
Tereyağlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Yeşil mercimeği haşlayarak başlıyoruz pilavımızı yapmaya
*Pişen mercimeğin suyu bulgur koyacağınız kase olcusundeki iki kaseye denk geliyorsa ekstra su eklemeye gerek kalmadan bulguru direk tencerenin icine dokup tuzunu da ayarlayıp karıştırıyoruz (isteyen Mercimeğin suyunu suzup temiz su kullanabilir ama mercimeğin vitamininden ve harika tadından mahrum kalmamak icin suzulmesini tavsiye etmem)
*Bulgurlar suyu cekince altını kapatıyoruz Ote yanda sos tavasına yağları alıyoruz tereyağ kopuk kopuk olana kadar kızdırıyoruz (yağları kesinlikle yakmıyoruz)
*Kızgın yağı sıcak pilavın uzerine dokuyoruz ve yağın her yere yayılması icin iyice karıştırıyoruz ama pilavı ezmemeye dikkat ediyoruz
*Guzelce karışan pilavın uzerine temiz bir bez veya kağıt havlu serip kapağını kapatıyoruz ve en az on dakika kadar dinlendiriyoruz Sonrasında pilavımız servise hazır hale geliyor
yapana da yiyene de afiyet olsun
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 buyuk kase pilavlık bulgur
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım cay bardağından az sıvı yağ
*2 kase sıcak su
*Tuz
Tereyağlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Yeşil mercimeği haşlayarak başlıyoruz pilavımızı yapmaya
*Pişen mercimeğin suyu bulgur koyacağınız kase olcusundeki iki kaseye denk geliyorsa ekstra su eklemeye gerek kalmadan bulguru direk tencerenin icine dokup tuzunu da ayarlayıp karıştırıyoruz (isteyen Mercimeğin suyunu suzup temiz su kullanabilir ama mercimeğin vitamininden ve harika tadından mahrum kalmamak icin suzulmesini tavsiye etmem)
*Bulgurlar suyu cekince altını kapatıyoruz Ote yanda sos tavasına yağları alıyoruz tereyağ kopuk kopuk olana kadar kızdırıyoruz (yağları kesinlikle yakmıyoruz)
*Kızgın yağı sıcak pilavın uzerine dokuyoruz ve yağın her yere yayılması icin iyice karıştırıyoruz ama pilavı ezmemeye dikkat ediyoruz
*Guzelce karışan pilavın uzerine temiz bir bez veya kağıt havlu serip kapağını kapatıyoruz ve en az on dakika kadar dinlendiriyoruz Sonrasında pilavımız servise hazır hale geliyor
yapana da yiyene de afiyet olsun