Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Minik Ekmek

Tereyağlı Minik Ekmek
0
87

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tereyagli-minik-ekmek.jpg

Tereyağlı Minik Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 bardak ılık su (220ml)
  • Yarım bardak ılık süt (110ml)
  • Yarım paket kuru maya yahut çeyrek yaş maya
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 2 küp kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak un (yaklaşık 700g)

Tereyağlı Minik Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Bir kaseye 1 bardak ılık su, yarım bardak ılık süt, bir paket kuru maya, 30 gram tereyağı, iki küp şeker, bir çay kaşığı tuz ve 5 bardak unu koyup güzelce yoğurun.
  2. Sonra yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
  3. Dinlendikten sonra 8 küçük yuvarlak top haline getirin.
  4. Bunları yaklaşık 1 cm aralıklarla yuvarlak bir kek kalıbına koyun.
  5. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve 220 ° ‘de yaklaşık 40 dakika alttan 2. Fırın telinde pişirin.
  6. Piştikten sonra 15 dakika ıslak bez ile örtün.
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,142Kullanıcılar
onurwebSon üye
Üst Alt