![tereyagli-minik-ekmek.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/17/tereyagli-minik-ekmek.jpg)
Tereyağlı Minik Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 bardak ılık su (220ml)
- Yarım bardak ılık süt (110ml)
- Yarım paket kuru maya yahut çeyrek yaş maya
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 2 küp kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 bardak un (yaklaşık 700g)
Tereyağlı Minik Ekmek Tanımı Yapılışı
- Bir kaseye 1 bardak ılık su, yarım bardak ılık süt, bir paket kuru maya, 30 gram tereyağı, iki küp şeker, bir çay kaşığı tuz ve 5 bardak unu koyup güzelce yoğurun.
- Sonra yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
- Dinlendikten sonra 8 küçük yuvarlak top haline getirin.
- Bunları yaklaşık 1 cm aralıklarla yuvarlak bir kek kalıbına koyun.
- Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve 220 ° ‘de yaklaşık 40 dakika alttan 2. Fırın telinde pişirin.
- Piştikten sonra 15 dakika ıslak bez ile örtün.