Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Nefis Kurufasulye

Tereyağlı Nefis Kurufasulye
0
135

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tereyagli-nefiss-kurufasulye-2.jpg

Tereyağlı Nefis Kurufasulye Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kuru fasulye (İspir kullandım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kalığı biber salçası (Tepeleme olmasın)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağ (Tereyağ bol olmalı az yada çok göz kararı kendinizde ayarlayabilirsiniz)
  • 3-4 tane kuru biber
  • Tuz

Tereyağlı Nefis Kurufasulye Tanımı Yapılışı

  1. Fasülyelerimizi akşamdan su ve 1 bardak süt(süt isteğe bağlı) ek ederek ıslatıyoruz. 1 gece buz dolabında bekletiyoruz. (dolaba koymamızın sebebi içinde süt olduğu için kesilmesin)
  2. Sonraki gün fasulyemizi güzelce yıkayıp 5 dak. Düdüklüde ön pişirme yapıyoruz.
  3. Daha sonra güvecimizde soğanı evvel azıcık sıvı yağ ile kavurup sonra tereyağımızı ek ediyoruz(tereyağ bol olmalı)
  4. Akabinde salçalarımızı güzelce kavurup fasulyemizi ekliyoruz.
  5. Üzerine kaynar su döküp tuzunu ve biberine koyup fırında suyunu güzelce çekene kadar pişiriyoruz. (arzu ederseniz ocakta en kısık ateştede pişirebilirsiniz)
  6. Tereyağlı fasulyemizin en büyük özelliği bol yağlı ve çok sulu olmamasıdır. Afiyet olsun????????.
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt