Tereyağlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram kadar lor peyniri
- Aldığı kadar un
Tereyağlı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabımıza yumurtayı, birinin sarısını üstüne sürmek için ayırıyoruz.
- Tereyağımızı, yoğurdu, kabartma tozumuzu, tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım.
- Yumuşak hamur elde edelim. Küçük bezeler halinde avuç içimizde açarak lor peynirini koyup kapatalım.
- Üzerine yumurta sürelim. Ve susam ile süsleyelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Çok kısa müddette pratik bir tanım ve çok lezzetli oluyor. Şimdiden afiyet olsun. ????????.
Ne kadar yumuşak hamur elde edersek o kadar hoş oluyor bayatlamıyor. afiyet olsun????????????