Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Poğaça

Tereyağlı Poğaça
0
76

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tereyagli-pogaca-2.jpg

Tereyağlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gram kadar lor peyniri
  • Aldığı kadar un

Tereyağlı Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza yumurtayı, birinin sarısını üstüne sürmek için ayırıyoruz.
  2. Tereyağımızı, yoğurdu, kabartma tozumuzu, tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım.
  3. Yumuşak hamur elde edelim. Küçük bezeler halinde avuç içimizde açarak lor peynirini koyup kapatalım.
  4. Üzerine yumurta sürelim. Ve susam ile süsleyelim.
  5. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  6. Çok kısa müddette pratik bir tanım ve çok lezzetli oluyor. Şimdiden afiyet olsun. ????????.
Püf nokta ; Kullanacağınız tereyağ oda sıcaklığında olmalı. ve hamurumuz kulak göğsü kıvamında yumuşak olmalı hamurun elimize yapışmayacak halde olması kâfi ;)

Ne kadar yumuşak hamur elde edersek o kadar hoş oluyor bayatlamıyor. afiyet olsun????????????
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt