Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tereyağlı Poğaça

Tereyağlı Poğaça
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tereyagli-pogaca.jpg

Tereyağlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • 275 ml ılık süt (1, 5 su bardağı)
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5 buçuk su bardağı un
İçerisine sürmek için;
  • 50 -60 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
İç harcı için;
  • Beyaz peynir
Üzeri için,
  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam yahut çörek otu

Tereyağlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için gerekli gereçleri bir kapta karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Son kademede hamuru spatula yardımıyla toparlayalım.
  4. Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında yarım saat mayalandıralım.
  5. O sırada bir kapta tereyağını eritelim. İçerisine sıvı yağı ekleyip kenara alalım.
  6. Mayalanan hamurdan 5 adet beze yapalım.
  7. Her bezeyi merdane yardımıyla ince olacak halde açalım.
  8. Açtığımız hamurun üzerine tereyağını gezdirelim ve her yerine peynir yayalım.
  9. Akabinde hamuru 8 kesime ayıralım.
  10. Her parçayı börek sarar üzere sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  11. Her beze için tıpkı süreci tekrarlayalım.
  12. Tepside üzerinlerine bir bez örterek yarım saatte bu halde mayalandıralım.
  13. Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim.
  14. Çörek otu ve susam serpip 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt