Tereyağlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 275 ml ılık süt (1, 5 su bardağı)
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 5 buçuk su bardağı un
- 50 -60 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Beyaz peynir
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam yahut çörek otu
Tereyağlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için gerekli gereçleri bir kapta karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Son kademede hamuru spatula yardımıyla toparlayalım.
- Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında yarım saat mayalandıralım.
- O sırada bir kapta tereyağını eritelim. İçerisine sıvı yağı ekleyip kenara alalım.
- Mayalanan hamurdan 5 adet beze yapalım.
- Her bezeyi merdane yardımıyla ince olacak halde açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine tereyağını gezdirelim ve her yerine peynir yayalım.
- Akabinde hamuru 8 kesime ayıralım.
- Her parçayı börek sarar üzere sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Her beze için tıpkı süreci tekrarlayalım.
- Tepside üzerinlerine bir bez örterek yarım saatte bu halde mayalandıralım.
- Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim.
- Çörek otu ve susam serpip 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.