Tereyağlı Saç Tavası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 4 yemek kaşığı köy tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 domates
- 5 yeşil veya kırmızı biber ️
- 2 adet orta boy soğan
- Karabiber ,kimyon ,kırmızı pul biber,toz kırmızı biber ve tuz
Tereyağlı Saç Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden düdüklüde pişirdiğimiz kuşbaşı ları suyundan süzüp bir kenarda bekletelim.
- Saç tavamızı ocağa alalım, tereyağı ile sıvı yağ kısık ateşte kuşbaşılarla birlikte kavurmaya başlayalım,
- Doğranan biber ve soğanlar da eklenerek bir süre kavurmaya devam ediyoruz, iyice ölen biber ve soğanlar dan sonra doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.
- Baharatları da ekleyerek kısık ateşte bir çay bardağı etsuyumuz ile pişirmeye bırakıyoruz.
- Servise hazırdır. Şimdiden kokusu heryeri sardı diyenleri duyar gibiyim tavsiye ederim ???? allah’a emanet olunuz ????.