
Tereyağlı Sebzeli Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı haşlanmış havuç
- 200 gram tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 5 adet yufka
Tereyağlı Sebzeli Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı tencereye alıp hafif suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine küp küp doğranmış soğanı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip uygunca kavuruyoruz.
- Baharatlar ve ve başka bir kapta haşladığımız zerzevatları de ek edip karıştırın.
- Altını kapatıp biraz soğumasını bekliyoruz.
- Daha sonra bir tavada tereyağını eritip yufkaları 4 e bölüp her tarafına tereyağı sürüp kıymalı harcını koyup sigara böreği biçiminde sarıp bırakalım. Çıtır çıtır mis kokulu böreklerimizi 180 derecede 20 dakika kadarsa pişirip servis edelim afiyet olsun ????.