Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet bütün tavuk
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 adet mandalina
- 5 adet sarımsak
- 1 adet soğan
- Kekik
- Pul biber
- Tane kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Yancısı
- Patates
Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bütün tavuğumuzun içini dışını düzgünce yıkayalım ve süzdürelim. Derisi ile tavuk ortasına elimizi sokarak derisini açtıralım lakin kıymetli püf yırtmadan nazikçe. Bir kenarda o denli beklesin.
- Öteki tarafta tereyağ, limon, portakal, mandalina kabukları rende yapalım. Portakalın, mandalina ve limon sularını sıkalım.
- Tereyağa hepsini karıştıralım. Soğan ve sarımsaklarda rendeleyelim baharatları ekleyelim karıştıralım. Derisini açtığımız tavuğa tekrar elimizi içine sokarak tereyağını içerken her yerine yayalım.
- Göğüs kısmı kuru olacağı için oraya daha bol sürelim. Alttan ip yahut fırın bağı ile kanatlardan geçirerek bağlayalım.
- Butlarıda bağlayalım. Buradaki hedef tavuğun için de sosun kalmasını sağlamak. Gaye su bıraktırmamak.
- Derisine sos sürmeye gerek yok. Yanına isterseniz patates, havuç, biber koyabilirsiniz. 150 derece fırında 1-1:30 saatte pişiyor. Enfessss oluyor.