Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk

Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tereyagli-turuncgilli-firinda-butun-tavuk.jpg

Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 adet mandalina
  • 5 adet sarımsak
  • 1  adet soğan
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tane kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yancısı
  • Patates

Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak bütün tavuğumuzun içini dışını düzgünce yıkayalım ve süzdürelim. Derisi ile tavuk ortasına elimizi sokarak derisini açtıralım lakin kıymetli püf yırtmadan nazikçe. Bir kenarda o denli beklesin.
  2. Öteki tarafta tereyağ, limon, portakal, mandalina kabukları rende yapalım. Portakalın, mandalina ve limon sularını sıkalım.
  3. Tereyağa hepsini karıştıralım. Soğan ve sarımsaklarda rendeleyelim baharatları ekleyelim karıştıralım. Derisini açtığımız tavuğa tekrar elimizi içine sokarak tereyağını içerken her yerine yayalım.
  4. Göğüs kısmı kuru olacağı için oraya daha bol sürelim. Alttan ip yahut fırın bağı ile kanatlardan geçirerek bağlayalım.
  5. Butlarıda bağlayalım. Buradaki hedef tavuğun için de sosun kalmasını sağlamak. Gaye su bıraktırmamak.
  6. Derisine sos sürmeye gerek yok. Yanına isterseniz patates, havuç, biber koyabilirsiniz. 150 derece fırında 1-1:30 saatte pişiyor. Enfessss oluyor.
 
858,498Konular
982,056Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt