Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Tuzlu Ay Kurabiyesi (Kıyır ve Bayatlamaz)

Tereyağlı Tuzlu Ay Kurabiyesi (Kıyır ve Bayatlamaz)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tereyagli-tuzlu-ay-kurabiyesi-kiyir-ve-bayatlamaz.jpg

Tereyağlı Tuzlu Ay Kurabiyesi (Kıyır ve Bayatlamaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 yumurta akı (sarı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
Üzerine :
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Tereyağlı Tuzlu Ay Kurabiyesi (Kıyır ve Bayatlamaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaba yumuşamış tereyağı, yumurta akı, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu, tuz ve şeker alınarak çırpıcı ile biraz çırpılır.
  2. Üzerine elenerek un eklenir ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  3. Yağlı kağıt hamurun üzerine serilerek merdane ile çok inceltmeden açılır. Daha sonra kurabiye kalıbı ya da çay bardağının ağzının yarısı ile hamur kesilerek ay şekli verilir.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam eklenir.
  5. 175 derece önceden ısıtılan fırında 20 dakikaya yakın pişirilir.
Tereyağlı Tuzlu Ay Kurabiyesi (Kıyır ve Bayatlamaz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,567Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt