teknolojiuzmani
FD Üye

Tereyağlı Tuzlu Ay Kurabiyesi (Kıyır ve Bayatlamaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 yumurta akı (sarı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Tereyağlı Tuzlu Ay Kurabiyesi (Kıyır ve Bayatlamaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaba yumuşamış tereyağı, yumurta akı, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu, tuz ve şeker alınarak çırpıcı ile biraz çırpılır.
- Üzerine elenerek un eklenir ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Yağlı kağıt hamurun üzerine serilerek merdane ile çok inceltmeden açılır. Daha sonra kurabiye kalıbı ya da çay bardağının ağzının yarısı ile hamur kesilerek ay şekli verilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam eklenir.
- 175 derece önceden ısıtılan fırında 20 dakikaya yakın pişirilir.