Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalarımızı yaklaşık 7-8 dakika haşlıyoruz.
- Küçük bir tavada tereyağımızı eritip baharatlarımızı döküyoruz.
- Haşlanan yumurtalarımızı soyup ortadan ikiye bölüyoruz.
- Sarı kısımları tavaya denk gelecek şekilde tavamıza diziyoruz ve kısık ateşte 3-4 dk kadar pişiriyoruz.
- Kaşık yardımıyla tereyağını yumurtalarımızın üzerlerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun ????.
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı