Teriyaki Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram somon fileto
- 1 portakalın suyu
- 1 çay kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı terayiki sos
- 5 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) Türk kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
Teriyaki Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri karıştırıp, sos elde edin.
- Somonları sosa bulayın.
- Fırın kabına alın.
- Kenarlarına tıpkı sosa bulmadığını hafif haşlanmış patates ve havuçları dizin.
- Üzerine yağlı kağıt serin.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
- Fırından almadan 5 dakika evvel üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.
- En üst kısımda 5 dakika pişirin ve fırından alın üzerine susam serpin sade pilav ile servise alın afiyet olsun.
Teriyaki Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı