Teriyaki Soslu Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kanat tavuk
- 1 su bardağı soya sosu
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı susam
- 2 adet sarımsak
- 1 tutam tuz
Teriyaki Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir geceden tavukları yarım su bardağı soya sosu ile karıştırıp dolapta bekletin (İçindeki soya sosunu dökmeyin kullanacağız)
- Sonraki gün (Pişireceğiniz gün) fırın teline kanatları dizin ve 15-20 dakika bir tarafını, 15-20 dakikada diğer tarafını fırında pişirin (Fırın telinin altına fırın tepsisini koymakta yarar var)
- Kanatlar fırında pişerken geniş bir tavaya beklettiğinizde kalan soya sosunu ve kalan diğer yarım su bardağı soya sosunu dökün.
- Üzerine balı, esmer şekeri, susamı, rendelediğiniz sarımsağı ve bir tutam tuzu ek edip ocağın altını yakın.
- Kaynayana kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra pişen kanatları fırından çıkarın.
- Kanatların hepsini sosun içine atın ve güzelce karıştırıp tüm kanatlara sosu yedirin.
- Ocak açıkken 1-2 dakika daha tavadaki kanatları karıştırın.
- Ocaktan tabağa alın ve işte hazır. Afiyetle yiyin.