iltasyazilim
FD Üye
Termal Tatlısı nasıl yapılır
Termal Tatlısı Yapılışı
Termal Tatlısı Malzemeler:
Krep hamuru için; 15gr un, 1 ad yumurta, 3 gr çiçek yağı, 1 gr tuz, 1 gr şeker
İçi ve Sosu için; 50 gr elma marmeladı, 5 gr kavrulmuş nüverde, 50 gr vişne reçeli, 5 gr nişasta, 50 gr Su
Termal Tatlısı Tarifi
Bir çukur vahşi un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ilave edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır Teflon tavada pişirilir Hazırlanan krep soğutularak üzerine elma marmeladı sürülür Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir Rulo biçiminde sarılır Çapraz bir şekilde kesilerek, kesik kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ek edilerek servise sunulur
Sağlık olsun *
Termal Tatlısı Yapılışı
Termal Tatlısı Malzemeler:
Krep hamuru için; 15gr un, 1 ad yumurta, 3 gr çiçek yağı, 1 gr tuz, 1 gr şeker
İçi ve Sosu için; 50 gr elma marmeladı, 5 gr kavrulmuş nüverde, 50 gr vişne reçeli, 5 gr nişasta, 50 gr Su
Termal Tatlısı Tarifi
Bir çukur vahşi un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ilave edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır Teflon tavada pişirilir Hazırlanan krep soğutularak üzerine elma marmeladı sürülür Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir Rulo biçiminde sarılır Çapraz bir şekilde kesilerek, kesik kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ek edilerek servise sunulur
Sağlık olsun *