Ters Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket derisiz ızgaralık tavuk
- 3 adet patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 3 bardak pilavlık pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz,karabiber
Ters Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçleri yıkayıp kenara alıyoruz.
- Patatesleri yuvarlak doğrayıp yağda kızartıyoruz yağı süzülmesi için peçete serdiğimiz tabağa alıyoruz.
- Ayrı bi tavada soğan ve rendelediğimiz havucu kavuruyoruz.
- Pilavı pişiriceğimiz tencerede (derin tencere) tavukları arkalı önlü mühürlüyoruz.
- Sonra sırasıyla tavuğun üstüne soğan ve havucu onların üstünede patatesleri diziyoruz.
- En üstede yıkadığımız pirinçleri koyup tuzunu karabiberini atıp göz kararı su ekliyoruz ağızını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakka kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Pilavımız piştikten sonra 15 dakika mutlaka dinlendirelim.
- İster tepsiye ister tabağa ters çevirip servis edebilirsiniz.
Ters Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı