elektronikci
FD Üye
Tespi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 adet sivri biber (ince kıyılmış)
- 3 diş sarımsak (dövülmüş)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş) yada kuyruk yağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su (biber salçasını sulandırmak için)
- 1 adet domates (üzeri için)
- 1 adet biber (üzeri için)
- 1 adet kırmızı biber (üzeri için)
- 1 adet büyük boy patates
Tespi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı kaba alarak, soğanın kabuklarını soyup yemeklik kıyalım.
- Maydanoz ve yeşil biberi de aynı şekilde ince kıyalım yada dilerseniz robotta da çekebilirsiniz tercihinize kalmış birşey.
- Hazırladığımız malzemeleri kıymanın üzerine alalım ve sırayla dövülmüş sarımsak ve baharatları ekleyerek güzelce karıştıralım .
- Tepsiyi hem yağlayalım hemde bir tatlı kaşığı salçayı tepsiye iyice sürelim.
- Kıymalı harcımızı tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yayarak üzerini düzeltelim.
- Üzeri için biber ve domatesi dilimleyerek dizelim .
- Patatesin kabuğunu soyup kızartmalık gibi dilimleyerek tepsi kenarına dizelim.
- Ortaya biber en ortaya da domates koyalım ve sosunu hazırlayıp üzerine gezdirip 180 derece ısınmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.