Testi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Aldığı kadar su
- 2 adet testi
Testi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etlerimizi uygun bir kap içerisine alalım.
- Daha sonra domates, yeşil biber ve soğanımızı küp küp doğruyoruz. ( isterseniz arpacık soğanda kullanabilirsiniz bir dahaki sefer o formda yapmayı düşünüyorum. )
- Baharat, zerzevat, salça ve zeytin yağımızı ,etimizin üzerine ekleyip hoş bir halde karıştıralım ki gereçler eşit formda bir biriyle özdeşsin.
- Uygun bir kapta hamurumuzu ele yapışmayacak halde yoğuralım.
- Testilerimizin altına 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim üzerine et karışımını ekleyip üzerine tekrardan 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim.
- Testimizin 2 sinide bu formda yapalım.
- Üzerini yoğurduğumuz hamur ile güzelce kapatalım.
- 200° evvelden ısıtılmış fırında 1. 30 saat pişirelim ve servis edelim. (ben 1 saat geçtikten sonra hamurum yanar üzere olduğu için üzerine folya kapattım).