Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Testi Kebabı

Testi Kebabı
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
testi-kebabi.jpg

Testi Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
Hamur için;
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Aldığı kadar su
  • 2 adet testi

Testi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etlerimizi uygun bir kap içerisine alalım.
  2. Daha sonra domates, yeşil biber ve soğanımızı küp küp doğruyoruz. ( isterseniz arpacık soğanda kullanabilirsiniz bir dahaki sefer o formda yapmayı düşünüyorum. )
  3. Baharat, zerzevat, salça ve zeytin yağımızı ,etimizin üzerine ekleyip hoş bir halde karıştıralım ki gereçler eşit formda bir biriyle özdeşsin.
  4. Uygun bir kapta hamurumuzu ele yapışmayacak halde yoğuralım.
  5. Testilerimizin altına 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim üzerine et karışımını ekleyip üzerine tekrardan 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim.
  6. Testimizin 2 sinide bu formda yapalım.
  7. Üzerini yoğurduğumuz hamur ile güzelce kapatalım.
  8. 200° evvelden ısıtılmış fırında 1. 30 saat pişirelim ve servis edelim. (ben 1 saat geçtikten sonra hamurum yanar üzere olduğu için üzerine folya kapattım).
Not:1. 30 saat çok ülkü bir saat daha fazla pişirmeyin yanabilir.
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt