Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tevbe hakkında ayetler

Tevbe hakkında ayetler
0
246

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Tevbe hakkında ayetler

Ancak tevbe edip durumlarını duzeltenler ve gerceği acıkca ortaya koyanlar başkadır Zira ben onların tevbelerini kabul ederim Ben tevbeyi cokca kabul eden ve cokca esirgeyenim
Bakara : 160

Ancak, bundan sonra tevbe edip yola gelenler başka Cunku Allah cok bağışlayıcı ve merhametlidir
Ali İmran : 89

İcinizden fuhuş yapan her iki tarafa ceza verin; eğer tevbe eder, uslanırlarsa artık onlara ceza verip eziyet etmekten vazgecin; cunku Allah tevbeleri cok kabul eden ve cok esirgeyendir
Nisa : 16

Yoksa kotulukleri yapıp yapıp da iclerinden birine olum gelip catınca «Ben şimdi tevbe ettim» diyenler ile kafir olarak olenler icin (kabul edilecek) tevbe yoktur Onlar icin acı bir azap hazırlamışızdır
Nisa : 18

Kim (bu) haksız davranışından sonra tevbe eder ve durumunu duzeltirse şuphesiz Allah onun tevbesini kabul eder Allah cok bağışlayıcı ve esirgeyicidir
Maide : 39

Ayetlerimize inananlar sana geldiğinde onlara de ki: Selam size! Rabbiniz merhamet etmeyi kendisine yazdı Gercek şu ki: Sizden kim, bilmeyerek bir kotuluk yapar, sonra ardından tevbe edip de kendini ıslah ederse, bilsin ki Allah cok bağışlayan, cok esirgeyendir
En'am : 54

SemUd kavmine de kardeşleri Salih'i (gonderdik) Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin Sizin O'ndan başka tanrınız yoktur O sizi yerden (topraktan) yarattı Ve sizi orada yaşattı O halde O'ndan mağfiret isteyin; sonra da O'na tevbe edin Cunku Rabbim (kullarına) cok yakındır, (dualarını) kabul edendir
HUd : 61

(Şuayb «Ey kavmim dedi, size gore benim kabilem Allah'tan daha mı guclu ve değerli ki, onu (Allah'ın emirlerini) arkanıza atıp unuttunuz Şuphesiz ki Rabbim yapmakta olduklarınızı cepecevre kuşatıcıdır
HUd : 92

O halde seninle beraber tevbe edenlerle birlikte emrolunduğun gibi dosdoğru ol! Aşırı da gitmeyin Cunku O, sizin yaptıklarınızı cok iyi gorendir
HUd : 112

Ancak tevbe eden, iman eden ve iyi davranışta bulunan kimseler harictir Bunlar, hicbir haksızlığa uğratılmaksızın cennete, cok merhametli olan Allah'ın, kullarına gıyaben vadettiği Adn cennetlerine girecekler Şuphesiz O'nun vadi yerini bulacaktır
Meryem : 60

Şu da muhakkak ki ben, tevbe eden, inanan ve yararlı iş yapan, sonra (boylece) doğru yolda giden kimseyi bağışlarım
Taha : 82

Mumin kadınlara da soyle: Gozlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler Gorunen kısımları mustesna olmak uzere, zinetlerini teşhir etmesinler Baş ortulerini, yakalarının uzerine (kadar) ortsunler Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mumin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (koleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetci vb tabi kimseler, yahut henuz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan cocuklardan başkasına zinetlerini gostermesinler Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri uzerine cekecek tarzda yurumesinler) Ey muminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz
NUr : 31

Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışta bulunanlar başkadır; Allah onların kotuluklerini iyiliklere cevirir Allah cok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir
Furkan : 70

Kim tevbe edip iyi davranış gosterirse, şuphesiz o, tevbesi kabul edilmiş olarak Allah'a doner
Furkan : 71

Fakat tevbe eden, iman edip iyi işler yapan kimseye gelince, onun kurtuluşa erenler arasında olması umulur
Kasas : 67

Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah'a donun Umulur ki Rabbiniz sizin kotuluklerinizi orter Peygamberi ve Onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı gunde Allah sizi, iclerinden ırmaklar akan cennetlere sokar Onların onlerinden ve sağlarından (amellerinin) nUrları aydınlatıp gider de, «Ey Rabbimiz! NUrumuzu bizim icin tamamla, bizi bağışla; cunku sen her şeye kadirsin» derler
Tahrim : 8