elektronikci
FD Üye
yidil'in kayınbiraderi olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Lideri Nihat Özdemir'in oğlunun ve gelinin de eski generalle birlikte gözaltına alındığı öğrenildi.
Ankara’da FETÖ/PDY davasında ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası alıp, istinaf mahkemesince tahliye edilmesi akabinde savcılık itirazının kabul edilmesiyle yine gözaltına alınan eski Korgeneral Metin İyidil, adliyeye sevk edildi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muhabere ve Muharebe Eğitim Dayanak eski Kumandanı Korgeneral Metin İyidil, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünden sonra ‘anayasal nizamı ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ hatasından yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırıldı.
İyidil, istinaf müracaatının akabinde evvelki gün Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20’nci Ceza Dairesi’nce beraatına karar verilerek tahliye edildi. Savcılığın itirazı üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21’ince Ceza Dairesi, isnat edilen edilen kabahat ve kaçma kuşkusunu gözeterek İyidil hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.
İyidil, dün akşam saatlerinde polis grupları tarafından Ankara’da gözaltına alındı. İyidil, emniyetteki süreçlerinin akabinde Terörle Uğraş Şube Müdürlüğü grupları tarafından sıhhat denetiminden geçirilmek üzere zırhlı araçla Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İyidil, buradaki süreçlerinin akabinde ağır güvenlik tedbirleri altında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne sevk edildi.
SORUŞTURMA BAŞLATTI
Yargıçlar ve Savcılar Heyeti (HSK), eski Korgeneral Metin İyidil’in darbe teşebbüsü davasında aldığı ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasını kaldıran, beraatine ve tahliyesine karar veren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20’nci Ceza Dairesi heyetinin misyon yerlerini değiştirdi.
NİHAT ÖZDEMİR’İN OĞLU VE GELİNİ DE GÖZALTINA ALINDI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Lideri Nihat Özdemir’in oğlunun ve gelinin eski Korgeneral Metin İyidil ile birlikte gözaltına alındığı belirtildi.
Eski EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim ve Takviye Kumandanı olan Korgeneral Metin İyidil birebir vakitte TFF Lideri Nihat Özdemir’in kayınbiraderi.